Startsida
Inledning
Art Indelning
Inköpsråd och skötsel
Papegojans utfodring
Uppfödning av Arapapegojor
Handuppmatning och skötsel
Mina krav på blivande papegojköpare
Slutkommentar
Bilder
Länkar
Kontakta mig
Slutkommentar

Många papegojägare, fågeluppfödare och djurförsäljare ser sig gärna självutnämnda experter, som jag själv till exempel –NÄ jag skojar bara, och de/vi har inte alltid samma erfarenheter och kunskaper och tycker därför inte alltid lika.
Men det är ok, tänk bara på att alltid vara – frågvis, nyfiken och vaksam, och ta sen ställning så har du störst möjlighet att lyckas med ditt papegojinköp och/eller kunskapsinsamlande.

Jag har bara tagit med en bråkdel av det som jag själv tycker är intressant kunskap, och som ni förstår så finns det hur mycket som helst att hämta ur den mängd av litteratur, främst utländsk, som finns att tillgå. Idag finns det ju också möjlighet att hämta hem massor av intressant information via Internet. Det finns också en mängd olika fågelföreningar som man kan kontakta eller bli medlem i. Slutligen vill jag bara tala om att jag tycker att den här hemsidan har varit kul att sammanställa, och speciellt roligt har det varit att få dela med mig av mina kunskaper angående papegojuppfödningen av mina aror.

Jag avslutar detta genom att hoppas att ni via denna hemsida fått lite mer kunskaper och förståelse över vad det kan innebära att ansvara för en papegoja. Kanske kan också något av det jag skrivit vara till hjälp om ni eller någon annan närstående står i begrepp att köpa eller föda upp en papegoja i framtiden. Lycka till!


/ Patric Kindahl. Jönköping

macaw64@hotmail.com